Antall produkter:   0
Sum:   0
Gå til kasse
Vis handlekurv
BRANSJER
Produkter
Tykkelsesmåling på brannbeskyttende belegg

Tykkelsesmåling på brannbeskyttende belegg

Publisert 15.03.2019
DeFelsko tilbyr flere prober til PosiTector 6000 tykkelsesmåler som er ideell for å måle total tykkelse av brannhemmende og brannbeskyttende maling og belegg. Valg av probe er i all hovedsak avhengig av forventet beleggtykkelse.

Bakgrunn

Brannhemmende belegg påføres stålkonstruksjoner som bjelker, kanaler, rør og rørformede kolonner for å beskytte deres strukturelle egenskaper i branner. DeFelsko produserer håndholdte, ikke-destruktive målere om er ideelle for å måle tørrfilmtykkelsen på disse beleggene og for å sikre at de påføres under ideelle forhold.

Selv om stål ikke brenner, kan det bli alvorlig svekket når det blir utsatt for høye temperaturer i lengre perioder, for eksempel i en bygningsbrann. Det antas at slike skader førte til at World Trade Center-tårnene kollapset. Siden denne hendelsen har det vært mer oppmerksomhet og fokus på utvikling og anvendelse av bedre og mer holdbare, ekspanderende belegg.

Når det eksponeres for brann, ekspanderer et svovelbelegg generelt i tykkelse med 15 til 30 ganger i en standard test, og danner et tykt lag av skum som beskytter stålet ved å termisk isolere det fra varmen. Noen produsenter rapporterer utvidelser opp til  100 ganger. Som en del av ekspansjonsprosessen genererer de fleste belegg et ytre askelignende karbonlag. Etter hvert som brannen fortsetter, vil askestoffet eroderes, og eksponere det gjenværende brennende belegget for å danne mer karbon. Avhengig av beleggtykkelsen gjentar denne prosessen seg flere ganger.

Brannbestandige belegg krever generelt en primer for å hefte. Et dekorativt / beskyttende toppstrøk kan også være nødvendig - spesielt i fuktige miljøer. Et forsterkende nett kan brukes til å holde karbonlaget på plass ved mer kompliserte konstruksjoner.

               

 

Målinger - Nøkkelen til kvalitetssikring

Effektiviteten av et brennende brannmotstandsbelegg avhenger av beleggets tykkelse og dets evne til å beholde askeskjiktet. Beleggtykkelsen varierer vanligvis fra 0,8 til 13 mm. Den påførte tykkelsen må oppfylle produktspesifikasjonene for den type konstruksjon som er belagt og de aktuelle byggekravene (for eksempel å motstå en brann med en bestemt temperatur og varighet).

Brannbestandige belegg kan være ganske dyrt og dermed kan måling av beleggets tykkelse spille en viktig rolle i styringen av kostnadene.

Riktig vedheft er også viktig for effektiviteten av disse beleggene. Ettersom vedheften er sterkt påvirket av klimatiske forhold på tidspunktet for påføringen, spesifiserer produsentene generelt hvilke forhold deres produkter kan påføres under - f.eks. Relativ fuktighet, lufttemperatur og forskjellen mellom overflate- og duggpunktstemperaturene. Derfor er det viktig å overvåke klimatiske forhold nøye når du bruker svovelbelegg.

DeFelsko produserer målere som er ideell til å måle tykkelsen på brannhemmende belegg og for å overvåke fuktighet og temperatur når de påføres.

 

DeFelsko Tørrfilm beleggtykkelsesmåler

DeFelsko tilbyr flere prober til PosiTector 6000 tykkelsesmåler som er ideell for å måle total tykkelse av brannhemmende og brannbeskyttende maling og belegg. Valg av probe er i all hovedsak avhengig av forventet beleggtykkelse


PosiTector 6000 FT-serien er ideell for måling av beleggtykkelse på opptil 6,4 mm. Nøyaktigheten på måleren er ± 0,01 mm + 1% av måleresultater lavere enn 2,5 mm. For målinger over 2,5 mm er nøyaktigheten ± 0,01 mm + 3% av måleresultatet.

PosiTector 6000 FKS-serien anbefales for tykkere bruksområder på opptil 13 mm, som gir resultater med en nøyaktighet på ± 0,02 mm + 3% av måleresultatet.

PosiTector 6000 FLS-serien er tilgjengelig for svært tykke applikasjoner opptil 38 mm, med en nøyaktighet på ± 0,2 mm + 3% av måleresultatet


For oversikt over våre prober for tykkere belegg

Nedlasting av målinger til den medfølgede programvaren er sømløs og enkel. Advanced målerne kan også settes opp slik at du bruker din mobiltelefon som måleinstrument og dermed kan bruke funksjoner som bilder, tastatur, tegnefunksjoner, osv. De avanserte modellene leveres med trådløse WiFi- og Bluetooth®-tilkoblinger. Se vår PosiSoft Solutions-side for mer informasjon.

 

Med mer fokus på bygging av næringsbygg i massivtre så er måling av brannbeskyttende belegg på tre også relevant. Se våre modeller av PosiTector 200 for måling av belegg på tre, betong, plast og andre ikke-metaller.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk og orignalartikkelen kan leses her.

Kategorier

 

Tags

Annonsebilde
Kalibrering av måleinstrumenter
Vi tilbyr sporbar kalibrering og sertifisering av de fleste av instrumentene vi fører. Vi tilbyr også oversikt over dine instrumenter som skal til årlig kalibrering på portalen www.dinkalibrering.no , en webportal som varsler deg i forkant av sertifikatets utløpsdato, og gir deg tilgang til sertifikatene via portalen.