Antall produkter:   0
Sum:   0
Gå til kasse
Vis handlekurv
BRANSJER
Produkter
Fukt i betong før belegging

Fukt i betong før belegging

Publisert 15.03.2019
PosiTector CMM  betong fuktighetsmåler fra DeFelsko er den enkle, holdbare og nøyaktige måten å utføre betongfuktighetstesten (RH-metoden).
Dette er i henhold til ASTM F2170, "Standard testmetode for å bestemme relativ luftfuktighet i betonggulvplater ved bruk i situprober ". Denne artikkelen sammenligner ulike metoder som brukes til å måle betong relativ fuktighet i betongplater, detaljer om det innovative betongfuktighetsmålesystemet som tilbys av DeFelsko, og forklarer hvordan testen utføres.

BakgrunnBetong er et komposittmateriale bestående av fint og grovt tilslagsmateriale (sand og singel) bundet sammen med sement (kalsiumoksyd). Når det blandes med vann, gjennomgår sementpulveret en kjemisk reaksjon som binder tilslagsmaterialene sammen i et slitesterkt, steinaktig byggemateriale. Etter herding forblir imidlertid mye av dette vannet som fuktighet i den porøse betongkonstruksjonen. I løpet av de følgende månedene blir denne fuktigheten langsomt utløst fra betongen til den til slutt tilsvarer omgivende fuktighetsnivå.Før du legger et beskyttende belegg eller andre gulvmaterialer på en betongplate, er det viktig å sikre at fuktighetsnivået i betongen har redusert til akseptable nivåer. Hvis ikke, kan fuktighet akkumuleres under belegg eller gulv, som forårsaker misfarging, groper, sprekker, blemmer, limfeil og / eller muggvekst. Det finnes ulike metoder for betong fuktighetsmåling. De tre mest vanlige metodene benytter ikke-destruktive elektroniske målere, vannfri kalsiumklorid, eller in situ-relativ fuktighet (RH) -prober.


Ikke-destruktive elektroniske målere måler betongens elektriske impedans, som er relatert til betongfuktighet. På grunn av deres design kan disse målene påvirkes av andre forhold,  som for eksempel variasjoner i betongblandingen og tilstedeværelsen av forsterkende materialer. ASTM anbefaler at denne typen betongfuktighetsmåler brukes som indikator til sammenligning, og ikke for å bestemme kvantitativt fuktighetsinnhold.

Den vannfrie kalsiumkloridprøven innebærer å måle økningen i vekten av salt da det samler fuktighet fra et innkapslet område på betongoverflaten. Det har imidlertid oppstått betydelige tvil om nøyaktigheten av denne testen:

  • Det er ingen praktisk måte å kalibrere disse settene med sporbarhet til nasjonale standarder.
  • De måler bare fuktighet på overflaten av betongen.
  • De er sterkt påvirket av omgivelsesforhold.


Industristandarden for måling av betong er in situ betong relativ fuktighetstest som beskrevet i ASTM F2170 standard testmetode (RH/RF metoden). Det innebærer å bore hull i betongen og bruke en elektronisk relativ fuktighetssensor for å måle fuktigheten direkte i platen.

In situ RH testen har en rekke fordeler over andre metoder:

  • In-situ-prober måler direkte de faktiske fuktighetsforholdene i betongen, uavhengig av blanding, aggregattyper, gulvplatetykkelse eller overflateforhold.
  • In situ tester har en tendens til å gi en betydelig reduksjon i testtid og arbeidskraft mot kalsiumkloridprøver.
  • In situ-sondene kan kalibreres med sporbarhet til nasjonale standarder.

Kategorier

Betong

 

Tags

fukt
fuktighetsmåler
betong

Annonsebilde
Kalibrering av måleinstrumenter
Vi tilbyr sporbar kalibrering og sertifisering av de fleste av instrumentene vi fører. Vi tilbyr også oversikt over dine instrumenter som skal til årlig kalibrering på portalen www.dinkalibrering.no , en webportal som varsler deg i forkant av sertifikatets utløpsdato, og gir deg tilgang til sertifikatene via portalen.